Arhive

UPDATE: DIN NOU CU GEANTA LA DNA. RADU MAZĂRE A FOST CITAT PENTRU UN DOSAR CARE PRIVEȘTE VÂNZAREA UNUI TEREN

UPDATE La ora 14.10 Radu Mazăre a ieșit din sediul DNA după câteva minute

Declarația primarului citată de Ziua de Constanța: „A durat puțin și am și ieșit pe ușa din față de data asta. (…) Procurorul m-a încunoștiințat că a pus în mișcare urmărirea penală pentru terenul de la castel, vândut în 2004, pentru terenul de la cazinou, ăla din 2007 pentru care sunt anchetat, adică sunt în proces la București, pentru că nu am dat afară funcționarii publici în 2008 și pentru că primăria nu a executat o hotărâre de instanță unde noi și cei subordinea mea spunem că nu putea fi executată. (…) Sunt patru bucăți de abuz în serviciu. Nu este un nou dosar, este dosarul vechi. (…) Au fost trimise documente, DNA a făcut o expertiză cu un expert din Piatra Neamț care spune că, spre exemplu, la terenul care este în jurul castelului, el a fost subevaluat, pentru că acolo dacă s-ar fi construit un ansamblu rezidențial, terenul n-ar fi costat 24 de euro și ar fi fost 94 de euro. Sigur că acolo nu era PUZ, sigur că este monument istoric, sigur că este iarbă cum o vedeți și acum. Prețul atunci l-a stabilit evaluatorul angajat de primărie pe bază de licitație, care evaluator, între timp, din 2004 și până acum a devenit președintele evaluatorilor din România”, a declarat primarul Constanței la ieșirea din sediul DNA.

CITEȘTE ȘI: A FOST CHEMAT LA DNA! RADU MAZĂRE A DECLARAT CĂ PÂNĂ LA VARĂ RENUNȚĂ ȘI LA PRIMĂRIE (VIDEO)
Acesta a menționat că nu este vorba de retrocedări, ci de vânzări de terenuri.

„Acolo nu sunt retrocedări, sunt vânzări stabilite de consiliul local, evaluate de evaluator, negociate nu sub valoarea evaluării de către o comisie a consiliului local și aprobată vânzarea de consiliul local. După ce cetățeanul semna cu comisia consiliului local și plătea avansul, primarul semna contractul. Eu singur sunt acuzat și nimeni altcineva”, a mai afirmat Radu Mazăre.

UPDATE: In dosarul in care Mazare este urmarit penal de DNA Constanta primarului i s-a schimbat calitatea de suspect in cea de inculpat fiind pusa in miscare actiunea penala pentru patru fapte de abuz in serviciu.

Primarul Radu Mazare s-a prezentat vineri la sediul DNA Constanta, asa cum ne-a obisnuit, cu geanta facuta – gata sa fie dus din nou la „beciul domnesc”. El este audiat intr-un alt dosar decat cel de la Bucuresti, privind vanzarea unui teren.

„Nu stiu ce se va intampla eu am venit tot cu geanta. Sa vedem. Sunt acuzat doar eu”, a spus Mazare. El a afirmat ca nu a fost sunat de nimeni de la Bucuresti sau din mai marii partidului pe care i-a criticat: „PSD, si membrii si partidul sunt complexati si timorati”.

Mazare a spus presei ca aluat decizia de a renunta la functiile de din PSD dupa o plimbare cu caiacul si in proportie de 90% este pregatit sa paraseasca si primaria si viata publica definitiv.

„O sa ma ocup de dosare si o sa stau la plaja si nu o sa mai fac nimic sa aiba motive sa imi inceapa procurorii anchete. Nu mai vreau nu mai imi trebuie. Nu conteaza ce vrea poporul ca am si eu dreptul de a trai nu pot trai in fiecare zi cu geanta. Vreau si eu sa traiesc. Fac 47 de ani. Nu mai pot sa ma ocup nici de oras ca vin procurorii.

Nu ma intereseaza cine conduce organizatia.

Eu traiesc un cosmar. Nu mai vreau sa il mai traiesc, indiferent ce se intampla in administratie, in politica, in Constanta”, a spus Mazare.
sursa: stiripesurse.ro