DETALII DESPRE BĂRBATUL ÎNJUNGHIAT LA MIRCEA VODĂ! AUTORUL RĂMÂNE ÎN AREST

Prin ordonanţa din data de 14 februarie 2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul R.R., acuzat pentru săvârşirea unei tentative la infracţiunea de omor şi care a fost reţinut pe timp de 24 de ore în cursul aceleiaşi zile.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 14 februarie 2022, în jurul orelor 1400, în comuna Mircea Vodă, judeţul Constanța, în cursul unui conflict spontan, inculpatul l-ar fi înjunghiat cu un cuţit în regiunea toracică posterioară pe numitul C.M., astfel că i-a provocat leziuni corporale grave, vindecabile în 20-22 de zile de îngrijiri medicale și care i-au pus viața în primejdie, prin caracterul penetrant profund al plăgii toracice, cu consecinţa producerii de insuficienţă respiratorie acută. Viaţa victimei a fost salvată, întrucât a fost transportată imediat cu un elicopter SMURD la spital, unde a fost internată şi supusă de urgenţă intervenţiei chirurgicale.

CITEȘTE ȘI BĂRBAT ÎNJUNGHIAT ÎN LOCALITATEA MIRCEA VODĂ! A INTERVENIT ELICOPTERUL SMURD

În cursul zilei curente procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.