Arhive

DESCINDERI ŞI FILTRE , PENTRU PRINDEREA UNOR PERSOANE BĂNUITE DE FURT

În urma celor 9 percheziţii efectuate astăzi, în judeţul Constanţa, poliţiştii au ridicat mai multe bunuri şi aparatură electronică susceptibile a proveni din comiterea de infracţiuni. De asemenea, ca urmare a filtrelor rutiere organizate, au fost constatate 2 infracţiuni, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute 2 certificate de înmatriculare, iar 8 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru cercetări.

În această dimineaţă, peste 50 de poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa au efectuat 9 percheziţii domiciliare, dintre care 7 în localitatea Cuza Vodă, una în localitatea Siliştea şi una în Municipiul Medgidia.

În paralel, au fost instituite filtre de control pentru blocarea principalelor căi de acces în localităţile unde au fost efectuate percheziţiile, fiind verificate documentele autovehiculelor şi ale conducătorilor auto, precum şi ale pasagerilor acestora.

La activităţi au participat poliţişti de investigare a fraudelor, de la ordine publică, de la rutieră, precum şi cei specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase şi de la acţiuni speciale.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe bunuri şi aparatură electronică a căror provenienţă nu a putut fi justificată, existând suspiciuni că provin sau au fost folosite la comiterea de fapte penale.

De asemenea, în cadrul filtrelor instituite, au fost controlate 123 de autovehicule, fiind legitimate 157 de persoane, dintre care 8 au fost conduse la sediul Poliţiei, pentru cercetări.

Au fost constatate 2 infracţiuni şi au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.620 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost reţinute 2 certificate de înmatriculare, fiind ridicate 2 seturi de plăcuţe de înmatriculare.

Exemplu
A fost identificat în trafic G. G., de 45 de ani, care conducea un autoturism având dreptul de conducere a autovehiculelor suspendat.

Totodată s-a constatat că autovehiculul condus avea expirată verificarea tehnică periodică si nu era asigurat obligatoriu, conform legii, motiv pentru care au fost reţinute numerele şi certificatul de înmatriculare.

Acestuia i s-a întocmit dosar penal fiind cercetat în stare de libertate.