DOI POLIŢIŞTI DIN IAŞI AU REFUZAT SĂ PRIMEASCĂ MITĂ

La data de 05.08.2014, doi agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi – Postul de poliţie Leţcani au sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi despre faptul că G.N., fiind surprins în trafic conducând un autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, le-a promis iniţial suma de 100 euro, iar ulterior, în mod repetat şi progresiv, sumele de 200, 300 şi în final 400 euro, cu scopul de a nu-i întocmi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii în cauză.

Echipa operativă, constituită din lucrători ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, a procedat la organizarea acţiunii de prindere în flagrant, G.N. fiind surprins în timp ce oferea agenţilor de poliţie, denunţători în cauză, suma de 1.600 lei în scopul arătat mai sus.

Prin ordonanţa din data de 05.08.2014, procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale faţă de suspect cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290 alin. 1 Noul Cod Penal.

Învinuitul a recunoscut fapta comisă.