Deciziile politice ambițioase pot schimba destinul multor generații…

“Iată că Portul pune Constanța pe un piedestal al punctelor care astăzi contează în Europa.”

Decizie care a schimbat soarta Constanței.
Se împlinesc 113 ani de la momentul inaugurării Portului Constanța. La acel moment, venind în vizită la Constanța, cu această ocazie, regele Carol I spunea: “Porturile maritime sunt plămânul unei țări, de aceea Guvernul nu a cruțat nimic, pentru a da Portului Constanța tot ceea ce a trebuit, spre a îndeplini înalta sa menire.” – mai avea să sublinieze importanța acestui gigant afirmând că ”activitatea acestui centru comercial va fi adevăratul barometru al dezvoltării economice”.

“Portul a redefinit, geografic, Constanța, în timp ce a dat o dimensiune de importanță strategică pentru Dobrogea. O dată cu izbucnirea războiului din Ucraina, a fost lesne de înțeles, pentru noi toți, rolul determinant pe care îl are această poartă maritimă pentru România. PortulConstanța rămâne un bun al statului român, un instrument care întărește rolul economic și militar la MareaNeagră.

Ce mi-am propus să subliniez este faptul că deciziile politice ambițioase pot schimba destinul multor generații. Iată că Portul pune Constanța pe un piedestal al punctelor care astăzi contează în Europa”.

a subliniat deputatul liberal, Marian Crușoveanu