DĂNUȚ CULEȚU A DEMISIONAT DIN PARLAMENT

Trimis în judecată pentru fapte de corupţie deputatul PNL Dănuţ Culeţu a demisionat din Parlament. Totodată, alesul țării s-a suspendat și din funcţiile deţinute în partid.

„Nu vreau să fiu o ţintă pentru adversarii politici şi autorităţi, mai mult sau mai puţin formale, şi nici o povară pentru Partidul Naţional Liberal al cărui membru sunt din anul 1990. În acest sens, am decis să îmi depun demisia din Parlamentul României, la fel cum am decis să dau curs noilor prevederi ale statului PNL şi să mă autosuspend din funcţiile deţinute în acest partid”, declarat Dănuț Culețu. Demisia a fost anunţată în plenul Camerei Deputaţilor, de preşedintele Valeriu Zgonea. Acesta a precizat că proiectul de hotărâre privind vacantarea locului de deputat urmează să fie supus la vot.

La începutul anului 2015, Dănuţ Culeţu a fost trimis în judecată sub acuzația de abuz în serviciu privind fapte comise în perioada în care era prefect al judeţului Constanţa. Potrivit procurorilor DNA, în septembrie 2006, Dănuţ Culeţu, în calitate de preşedinte al Comisiei judeţene de fond funciar Constanţa, prin încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi propus şi determinat adoptarea unei hotărâri, fără a o supune la vot, validând, în mod ilegal, propunerile de reconstituire a dreptului de proprietate pe o suprafaţă de 656,76 de hectare aparţinând Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian, în favoarea unor persoane care nu au făcut dovada că au deţinut terenuri în zona respectivă.

Direcția Națională Anticorupție spune că s-a creat un prejudiciu de 1.050.816 lei staţiunii de cercetare, precum şi un folos necuvenit de aceeaşi valoare persoanelor care au primit ilegal terenurile.

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, Gabriel Gheţu, Stere Sponte şi Titus Găgeatu. Cei patru sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu.
foto: ziuaconstanta.ro