DACII ȘI ROMANII AU PURTAT „LUPTE” ÎN CADRUL LICEULUI TEORETIC „NICOLAE BĂLCESCU”

Se rescrie istoria? Manualele de istorie ar trebui retipărite? Este întrebarea care a stat pe buzele celor prezenți la reproducere unui moment din istoria neamului. Și asta pentru că dacii și romanii au avut o nouă luptă și în anul 2015. Spațiul pentru care au dus marea bătălie a fost Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia.

Elevii au pus în scenă o reproducere a unui moment din istoria neamului cu sprijinul unei asociații care organizează evenimente informativ-culturale. S-a reușit astfel o oră interactivă de istorie.

Înaine să înceapă marea bătălie între daci și romani, copiilor li s-au prezentat costumele dar și armamentul de care dispuneau în acea vreme cei ce au luptat pentru pământul strămoșesc.

Surpriza tinerilor a fost atunci când a început lupta între cele două tabere.

Elevii au aplaudat reprezentațiile protagoniștilor care au salutat la rândul lor publicul cu săbiile și scuturile în aer.

Copiii au fost fascinați de cursul de istorie și își doresc ca pe viitor să mai aibă parte de asemenea ore demonstrative în care teoria se îmbină cu practica.

Dacii au fost aleși ca strămoși simbolici ai neamului, datorită avantajului lor de a învinge granițele vechimii „naționale”. Dacismul a avut un rol important și în unirea principatelor române. Iar pentru acest lucru, la finalul evenimentului, atât profesorii cât și elevii și-au dat mâna și au dansat hora unirii.