Arhive

“Curățenia orașului stă în mâinile noastre!”

8 din cele 44 de platforme gospodărești subterane de gunoi amplasate în 28 de locații (unele dintre ele fiind duble) au fost dotate cu sistem audio de adresare publică, parte din sistemul de monitorizare video.

“Din păcate, platformele de colectare a deșeurilor reciclabile nu sunt utilizate corespunzător de unii dintre cetățenii orașului, fapt pentru care s-a recurs la această adresare publică, astfel, dorindu-se să se micșoreze sancțiunile aplicate de Poliția Locală.

Sunt cetățeni care aduc la aceste platforme deșeuri reziduale, deșeuri provenite din construcții, deșeuri voluminoase sau vegetale. Alții pur și simplu nu respectă inscripționările de pe recipienții de colectare.

Anul trecut politiștii locali cernavodeni au aplicat 180 de sancțiuni contravenționale numai pentru depozitarea ilegală a deșeurilor menajere, conform HCL 30/2013 modificată, având la bază imaginile surprinse pe camerele video.

Pentru a corecta aceste lucruri, începând cu acest an, toate platformele gospodărești subterane vor fi dotate cu camere video de monitorizare, însoțite de acest sistem de avertizare publică, astfel încât cetățeanul să nu continue să arunce ilegal deșeurile.

Zilele trecute au fost făcute probe la cele 8 locații dotate cu avertizare publică, pentru a verifica și stabili intensitatea sonorului în modul de adresare al polițistului local.

au transmis reprezentanții administrației din Cernavoda

Administratia publică locală le multumește locuitorilor pentru înțelegere și promite că acest sistem de avertizare publică este menit să responsabilizeze locuitorii orașului. Această acțiune nu va deveni deranjantă pentru locuitorii din zona platformelor, dorindu-se doar eliminarea faptelor antisociale, referitoare la vandalizarea sistemului de colectare, nerespectarea prevederilor legale privind curățenia în zona platformelor de gunoi (ex. aruncarea gunoiului menajer/deșeurilor lângă pubelele de gunoi, colectarea de PET-uri, depozitarea de moloz fără avize legale etc.).

Curățenia orașului stă în mâinile noastre! Să menținem localitatea curată și frumoasă și să ne bucurăm împreună de tot ce ne înconjoară!”

Primăria orașului Cernavodă