Arhive

SIDU și PMUD au intrat în etapa consultărilor publice!

Două documente strategice, fundamentale pentru viitorul mod de dezvoltare a municipiului Sibiu, precum și a zonei periurbane în următorul deceniu, au intrat în etapa consultărilor publice în perioada 1-7 martie. Este vorba despre Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD).

În această primă etapă au avut loc o serie de 8 sesiuni on-line, unde ne-au fost alături actori locali relevanți pentru domeniile abordate: Infrastructură și protecția mediului, Cooperare teritorială periurbană, Educație și economie, Dezvoltare socială, sănătate, sport și agrement, Cultură turism și patrimoniu, precum și Mobilitate urbană durabilă.
Promovarea unui proces transparent de consultare pentru identificarea corectă a nevoilor și așteptărilor comunității, a fost contextul care a stat la baza acestei săptămâni de dezbateri.

Fie că vorbim de consilierii locali, reprezentanți ai unor instituții publice, primării din zona periurbană, ONG-uri, arhitecți, companii private, toți participanții au adus prin contribuția lor valoare dialogului propus. Le mulțumim pentru implicare!

Reamintim sibienilor faptul că Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) este instrumentul care permite Primăriei Municipiului Sibiu luarea unor decizii adaptate la contextul strategic, pe baza informațiilor și datelor relevante și actualizate, aliniind politicile instituționale de dezvoltare locală la nivel național și european.

transmit reprezentanții administrației locale

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) este documentul care stabilește principalele direcții de acțiune ale proiectelor până în 2030, abordând obiective precum accesibilitatea transportului public, contribuția la îmbunătățirea calității mediului și a designului urban, dar și elaborarea unui set de indicatori cu privire la mobilitate și dezvoltarea socio-economică urbană.

O variantă consolidată a celor două documente va fi supusă consultării publicului larg, la o dată pe care o vom anunța ulterior.