Arhive

COPIII DE LA GRĂDINIȚA BILINGVĂ ROMÂNO-TURCĂ AU PRIMIT CADOURI

Anual, pe 23 aprilie, Republica Turcia celebrează Ziua Copilului. Cu această ocazie și micuții de la grădinița Bilingvă româno-turcă din Medgidia au primit cadouri de la Asociația Saladin Agiacai. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Consulatului Republicii Turcia la Constanța.

Această dată aminteşte de anul 1920, când pentru prima dată Parlamentul Republicii Turcia s-a întrunit ca urmare a dobândirii suveranităţii şi independenţei. După opt ani de zile, primul preşedinte al Turciei moderne, Mustafa Kemal Atatürk, a dedicat această zi importantă copiilor, în semn de respect pentru posteritate.

În România, etnicii de origine turcă şi tătară serbează cu aceeaşi intensitate Ziua Copilului. Asociația Saladin Agiacai şi Consulatul General al Republicii Turce din Constanța au organizat la Medgidia o serbare în care copiii de la grădinița nr.1 au primit cadouri.

La eveniment a participat și edilul orașului, care a dat o mână de ajutor la împărțirea cadourilor.

Astfel de evenimente culturale încheagă o comunitate, iar mai presus de toate stimulează dezvoltarea corectă într-un cadru propice a viitoarei generaţii de tineri care va reprezenta naţiunea.