Arhive

COPII MALTRATAȚI ÎNTR-O GRĂDINIŢĂ PRIVATĂ DIN CONSTANŢA

Trei angajate ale unei grădiniţe private din Constanţa sunt acuzate că îi băteau pe copii şi îi ameninţau, iar procurorii fac cercetări după ce au obţinut imagini în care se poate vedea cum copiii sunt pălmuiţi sau târâţi. Reprezentanţii Inspectoratul Şcolar a declarat că unitatea funcţiona fără autorizaţii.

BETA-Abuzurile la care erau supuşi copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani de la Centrul de Dezvoltare şi Educaţie „Micul Regat” din Constanţa au fost descoperite târziu de părinţi. Totul s-a aflat după ce o mămică i-a montat într-o jucărie de pluş un aparat de înregistrare. Astfel, a putut auzi cum erau chinuiţi micuţii de către îngrijitoare, care îi ameninţau, îi loveau şi bruscau.

Ulterior, părinţii au intrat şi în posesia unor imagini filmate de camerele de supraveghere ale centrului, în care se vede cum copiii sunt agresaţi de către îngrijitoare.

În imagini se vede cum prichindeii sunt loviţi, bruscaţi, târâţi şi ameninţaţi, iar o fetiţă care a făcut pe ea a fost obligată să stea neschimbată. În multe dintre cadrele filmate se vede cum îngrijitoarele obişnuiau să-i pălmuiască pe copii peste faţă şi peste cap. În plus, se pare că pentru a-i culca pe copii educatoarele obişnuiau să le dea să bea vin ca să adoarmă.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa spun că grădiniţa respectivă, care este privată, nu are autorizaţie de funcţionare şi nici acreditare.

Părinţii au făcut plângere penală la Parchetul Tribunalului Constanţa, pentru rele tratamente aplicate minorului şi purtare abuzivă.