Arhive

COOPERARE TRANSFRONTALIERĂ PENTRU PREVENIREA ŞI COMBATEREA FRAUDEI, CORUPŢIEI ŞI A INFRACŢIUNILOR

 

Masă rotundă la Bucureşti cu participarea ofiţerilor anticorupţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), a reprezentanţilor Biroului Naţional Anticorupţie din Ucraina, ai Serviciului Naţional de Protecţie din Ministerul de Interne din Ungaria, ai Direcţiei de Securitate Internă din Ministerul de Interne din Bulgaria şi ai Departamentului de Luptă Antifraudă din România.

În cadrul Proiectului finanţat prin programul Comisiei Europene – Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) – Hercule III 2014 -2020 Îmbunătăţirea cooperării transfrontaliere pentru prevenirea şi combaterea fraudei, corupţiei şi a infracţiunilor conexe în sud-estul Europei, în perioada 07 – 08.12.2017, Direcția Generală Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne organizează la Hotel Athenee Palace Hilton din București, sala George Enescu, masa rotundă finală în parteneriat cu Biroul Naţional Anticorupţie din Ucraina, Serviciul Naţional de Protecţie din Ministerul de Interne din Ungaria, Direcţia de Securitate Internă din Ministerul de Interne din Bulgaria şi Departamentul de Luptă Antifraudă din România, prilej cu care vor fi discutate aspecte legate de bune practici în cooperarea transfrontalieră și reducerea ratei infracționalității la frontierele comune.

Activitatea face parte din proiectul OLAF/2016/D1/063 – Îmbunătăţirea cooperării transfrontaliere pentru prevenirea şi combaterea fraudei, corupţiei şi a infracţiunilor conexe în sud-estul Europei, finanţat de Comisia Europeană prin intermediul Programului HERCULE III în domeniul Instruire Antifraudă al Oficiului European de Luptă Antifraudă.

Proiectul, care se implementează în perioada decembrie 2015 – martie 2018, are drept obiectiv principal stimularea, sprijinirea şi dezvoltarea cooperării transfrontaliere în lupta împotriva fraudei şi corupţiei care afectează interesele financiare ale Uniunii Europene, inclusiv combaterea contrabandei cu ţigări, prin schimb de experienţă și bune practici între autorităţile anticorupție ale țărilor vecine din sud – estul Europei, şi diseminarea de cunoştinţe, în special cu privire la o mai bună identificare a riscurilor în scopuri investigative.

La masa rotundă vor fi valorificate rezultatele întâlnirilor bilaterale anterioare cu structurile din statele vecine şi se va elabora un manual care va cuprinde bunele practici ale agențiilor anticorupţie în prevenirea și combaterea corupției la frontierele comune, respectiv metodele de evaluare şi diminuare a riscurilor în scopuri investigative.
Evenimentul de față este susținut de Uniunea Europeană, prin Programul Hercule III (2014-2020). Acest program este implementat de Comisia Europeană. Programul a fost instituit pentru promovarea activităților în domeniul protecției intereselor financiare ale Uniunii Europene (pentru mai multe informații vizualizați http://ec.europa.eu/anti-fraud/policy/hercule_en )

Comunicatul de presă reflectă punctul de vedere al autorului, Comisia Europeană nefiind responsabilă pentru conținutul acestuia.
Fotografii de la eveniment puteți vizualiza pe pagina de facebook a Direcției Generale Anticorupție https://www.facebook.com/directiageneralaanticoruptie/