CONSUMUL DE ETNOBOTANICE, O PROBLEMĂ SPINOASĂ ÎN MANGALIA

Consumul de etnobotanice este o problemă spinoasă în Mangalia. În urmă cu câteva zile, trei elevi ai Liceului Ion Bănescu din localitate au fost transportaţi de urgenţă la spital, pentru a primi îngrijiri în urma consumului de droguri. Autoritățile locale spun că fenomenul a luat o amploare fără precedent.

În cadrul ultimei şedinţe a aleşilor locali din Mangalia, consilierii au atras atenția asupra consumului de droguri, o problemă ascunsă, până acum, sub preş atât de autorităţi, cât şi de forţele de ordine.

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, spune că a sesizat de nenumărate ori Poliţia Naţională cu privire la comercializarea ilegală a ţigărilor, a etnobotanicelor şi drogurilor de mare risc. În cadrul Poliţiei Naţionale există un departament special care se ocupă de această problemă: Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa.

La nivelul Poliţiei Mangalia nu avem date că ar exista trafic de droguri de mare risc, dar există informaţii şi cazuri concrete cu privire la consumul de etnobotanice, legale sau nelegale”.

Ultimul caz de consum de etnobotanice a avut loc in urma cu cateva zile. Trei elevi ai Liceului Ion Bănescu din localitate, cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani, au fost transportaţi de urgenţă la spital, pentru a primi îngrijiri medicale.