Arhive

COMUNICAT DE PRESĂ PDL CONSTANŢA

Ieşirea liberalilor de la guvernare lasă drum liber PSD-ului în a-i înfăptui visul lui Radu Mazăre: să pună mâna pe Portul Constanţa.
Declaraţiile pe care primarul Constanţei le-a făcut de-a lungul timpului au fost întărâte în weekend-ul care s-a încheiat, când Mazăre a readus în discuţie problema Portului Constanţa. Partidul Democrat Liberal atrage atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă intenţiile primarului de Mamaia, care pot produce efecte negative de nereparat asupra Portului Constanţa.
Iustin Fabian Roman, prim–vicepreşedintele organizaţiei judeţene Constanţa a Partidului Democrat Liberal este de părere că profitul obţinut de municipiul Constanţa ca acţionar al CN APMC SA nu a fost şi nu va fi folosit de Mazăre în scopul micşorării tarifului la energia termică şi că municipalitatea nu ar putea susţine financiar proiectele de dezvoltare ale Portului. „Este imposibil să credem că municipalitatea constănţeană, care se plânge de ani de zile că nu are bani pentru proiecte, va putea susţine dezvoltarea Portului Constanţa, unul dintre cele mai importante obiective economice ale României. În loc să susţină dezvoltarea Portului, în loc să-i înţeleagă caracterul de obiectiv naţional, în loc să-i lase pe cei care se pricep să-şi facă treaba, Radu Mazăre, încurajat de şefii săi din PSD, vrea doar să pună mâna pe o sursă de venituri pentru partenerii săi de afaceri. Portul nu poate ajunge bătaia de joc a PSD-ului şi a lui Radu Mazăre. De 14 ani, actuala administraţie locală nu a fost în stare să renoveze simbolul Constanţei, Cazinoul, să reabiliteze faleza oraşului, să aducă investitori. Cum am putea crede că vor putea administra activitatea portuară? Mai mult ca sigur, interesul PSD-ului este de a se transforma într-un fel de cartel local care controlează traficul de mărfuri. Preluarea Portului de către o gaşcă de oameni lacomi poate fi un izvor nesecat pentru puşculiţa PSD-ului. Miza preluării Portului de către PSD nu este reducerea preţului gigacaloriei, ci posibilitatea controlului traficului ilegal din Port, care va întări monopolul politic şi administrativ al PSD-ului”, a mai spus Iustin Fabian Roman.
Prim-vicepreşedintele PDL Constanţa s-a arătat alături de sindicaliştii BNS care pregătesc proteste având ca problemă principală tocmai intenţia lui Mazăre în ceea ce priveşte Portul Constanţa.
„Liberalii pot îndrepta sprijinul pe care l-au acordat PSD-ului în a distruge România. Astăzi, PNL Constanţa poate arăta curaj şi să lupte pentru a împiedica trecerea Portului în administrarea lui Radu Mazăre. Liberalii pot deschide ochii şi vedea ce a făcut Mazăre în Constanţa, cum a distrus oraşul, cum i-a sărăcit pe constănţeni. Domnii din PNL au exemple concrete, cum ar fi afacerea Pavilionul sau licitaţia pentru extinderea digului de larg. Am văzut ce vrea să facă Mazăre din Port: afaceri pentru prietenii lui. Să nu îl lăsăm, să arătăm că ne pasă de oraşul nostru, de ţara noastră. Onestitatea nu are culoare politică şi nu face alianţe. Binele oraşului ar trebui să fie interesul nostru, al tuturor!”, a declarat Iustin Fabian Roman, prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PDL Constanţa şi consilier în Consiliul Local Municipal Constanţa.