Arhive

COLEGIUL NAȚIONAL „KEMAL ATATURK” A ÎMBRĂCAT HAINE DE SĂRBĂTOARE

Colegiul Național „Kemal Ataturk” din Medgidia a ajuns la ceas aniversar! De 19 ani, instituția funcționează în scopul aprofundării limbii materne, culturii și tradițiilor specifice etniei musulmane. În zi de sărbătoare, elevii și cadrele didactice au organizat un spectacol.

Colegiul Naţional ” Kemal Atatürk” a îmbrăcat haine de sărbătoare! Instituţia a aniversat 19 ani de la înfiinţare.

Colegiul Naţional ”Kemal Ataurk”, a pornit la drum în 1995 cu o singură clasă, însă acum se laudă cu sute de elevi. La cea de-a 19 aniversare, directorul instituţiei, Accan Mologani, a fost cel care a dat startul sărbătorii şi a întâmpinat oaspeţii cu un cuvânt de bun venit.

Ca în fiecare an, televiziunea Alpha Media a fost prezentă la momentul festiv. Mioara Gîrbă Țuțu, directorul instituție a felicitat colegiul pentru întreaga activitate.

Colegiul are un rol important în transmiterea valorilor spirituale în rândul generaţiilor turce şi tătare şi este, deopotrivă, o ocazie şi pentru elevii români de a cunoaşte tradiţiile etniei.

Cele trei clădiri în care funcționează colegiul au fost modernizate în 2011. Mobilierul școlar a fost înlocuit la acel moment cu sprijinul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța.
Discursurile şi îndemnurile oaspeţilor au fost asortate cu un program artistic susţinut de elevii instituţiei sărbătorite.