Arhive

CAMPIONATUL INTERNAȚIONAL DE LUPTE TĂTĂREȘTI MEDGIDIA

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România a deschis sezonul tradiţionalelor lupte tătăreşti. Kureşul este un sport strămoşesc, vechi de mii de ani, care se practică în toate localităţile unde există membri ai etniei. A venit rândul Medgidiei să găzduiască această manifestare.

Kureşul, sportul tradiţional al tătarilor prin care luptătorii îşi pun în valoare însuşirile fizice şi psihice, este o demonstraţie de cinste, dreptate, curaj şi dibăcie. Pe ritmuri tradiționale tătărești, la Medgidia, luptătorii s-au întrecut la diferite categorii de vârstă.

Dacă în alți ani eram obișnuiți să asităm la lupte pe stadion, de această dată organizatorii au fost nevoiți din cauza vremii nefavorabile, să mute activitatea în sală.

Competiţiile de kureş au devenit o obişnuinţă pentru localităţile din România în care trăiesc etnici tătari. Luptele au devenit adevărate sărbători la care iau parte atât tătarii, cât şi românii.
Potrivit tradiției, învingătorii au fost răsplătiți cu un batal.
Cei care au ratat evenimentul, au ocazia să participle în perioada următoare la întreceri de acest gen și în alte localități din județul Constanța.