Arhive

COLEGIUL NAŢIONAL KEMAL ATATÜRK A GĂZDUIT O CONSFĂTUIRE NAŢIONALĂ

Colegiul Naţional „Kemal Atatürk“ din Medgidia a găzduit Consfătuirea naţională a profesorilor de Limbă şi literatură turcă dar şi de Religie Islamică. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

Invitaţi la eveniment au fost reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale

– Kiraly Andras György secretar de stat,
– Szocs Domokos director general al Direcţiei Generale pentru Învăţământul în Limbile Minorităţilor,
– Vildan Bormambet inspector de specialitate,
– prof. dr. Răducu Popescu inspector școlar general al ISJ Constanţa,
– Aledin Amet subsecretar de stat,
– Ali Bozcalișkan consulul general al Republicii Turcia la Constanța,
– Osman Fedbi președintele Uniunii Democrate a Turcilor din România,
– Gelil Eserghep președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România

La începutul fiecărui an profesorii de limba turcă se reunesc pentru a realiza un bilanț al activității lor. Dar și pentru a găsi cele mai bune soluții pentru problemele lor. Pentru această inițiativă Kiraly Andras György secretar de stat a felicitat organizatorii.

Potrivit unui raport de activitate al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, în anul şcolar 2013 – 2014, au predat disciplinele Limba şi literatura turcă şi Religia islamică 60 de cadre didactice. Însă pregătirea acestora conform declarației muftiului nu este una mulțumitoare.

Din punctul de vedere inspectorul școlar general al ISJ Constanţa prof. dr. Răducu Popescu pregătirea cadrelor didactice este una bună , însă este nevoie de mai multă implicare.

Directorul Colegiul Naţional „Kemal Atatürk“ a urat cadrelor didactice un an școlar cu multe satisfacții.

Consfătuirea de la Medgidia a urmărit şi o mai bună desfășurare a predării religiei islamice. Aproximativ 4.959 de elevi studiază religia islamică şi 3.633 învaţă limba turcă. Oficialii spun că se dorește continuarea creşterii calităţii procesului instructiv-educativ.