COLECTĂ DE SÂNGE LA SPITALUL ORĂȘENESC CERNAVODĂ LA SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta organizează colectă mobilă. Astfel, sambata 12 iulie, intre orele…

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta organizează colectă mobilă. Astfel, sambata 12 iulie, intre orele 08.30- 13.30 locuitorii orasului Cernavoda sunt invitaţi să intre in randul donatorilor de sange.

Potrivit instituţiei pot dona sange toate persoanele sanatoase cu varsta cuprinsa intre 18-65 de ani , cu greutatea peste 50 kg , care nu au suferit de hepatita , TBC, sifilis , ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inima .

Persoanele cu vârsta mai mare de 50 de ani sunt rugate sa aduca un EKG si o adeverinta de la medicul de familie din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta cu boli de inima sau neurologice .

SFATURI PENTRU ZIUA DONĂRII DE SÂNGE
– În ziua donării se recomandă a se servi un mic dejun uşor, sărac în grăsimi!
– Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

PROGRAM DONARE
Persoanele interesate sunt aşteptate sâmbata, 12.07.2014 , intre orele 0830-1330la sediul Spitalului Orasenesc Cernavoda cu un act de identitate valabil ( CI, carnet de conducere, pasaport sau carte de alegator).

Pot dona si locuitorii din localitatile invecinate (se face decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu / resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.