COLECTĂ DE SÂNGE LA SPITALUL ORĂȘENESC CERNAVODĂ LA SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta organizează colectă mobilă. Astfel, sambata 12 iulie, intre orele 08.30- 13.30 locuitorii orasului Cernavoda sunt invitaţi să intre in randul donatorilor de sange.

Potrivit instituţiei pot dona sange toate persoanele sanatoase cu varsta cuprinsa intre 18-65 de ani , cu greutatea peste 50 kg , care nu au suferit de hepatita , TBC, sifilis , ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inima .

Persoanele cu vârsta mai mare de 50 de ani sunt rugate sa aduca un EKG si o adeverinta de la medicul de familie din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta cu boli de inima sau neurologice .

SFATURI PENTRU ZIUA DONĂRII DE SÂNGE
– În ziua donării se recomandă a se servi un mic dejun uşor, sărac în grăsimi!
– Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

PROGRAM DONARE
Persoanele interesate sunt aşteptate sâmbata, 12.07.2014 , intre orele 0830-1330la sediul Spitalului Orasenesc Cernavoda cu un act de identitate valabil ( CI, carnet de conducere, pasaport sau carte de alegator).

Pot dona si locuitorii din localitatile invecinate (se face decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu / resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange).