Arhive

Clubul Economic German Transilvania (DWS) – Camera de Comerț, Industrie si Agricultura Sibiu (CCIASB)

In seara zilei de 23 Mai a avut loc la sediul Clubului Economic German Transilvania din Sibiu o întâlnire de afaceri Bussiness-To-Bussiness a membrilor clubului si a altor parteneri cu oameni de afaceri olandezi.

Colaborarea Sibiului cu orașul înfrățit Deventer (Regatul Tarilor de Jos) a început din 1989, acordul de parteneriat fiind semnat în 2007. De atunci și până în prezent colaborarea a fost constantă, implicand atat autoritatile publice locale si judetene de ambele parti, cat si diverse institutii din domeniul social, cultural, educational si economic, unele avand si astazi parteneriate bilaterale.

Saptamana aceasta o delegatie de antreprenori din Deventer a venit la Sibiu intr-o misiune economica pentru identificarea de oportunitati de afaceri si noi parteneriate cu antreprenori din Sibiu. Reprezentanții mediului de afaceri olandezi s-au întâlnit cu mai multe companii din aceleași arii economice din Sibiu. Misiunea a fost organizata de catre Asociatia din Deventer pentru Antreprenori Mici si Mijlocii cu afaceri internationale (MKB Trade Office) sustinuta de primaria Deventer. La intalnire au participat si reprezentanții Asociației olandeze regale a metalului (Koninklijke Metaalunie), o asociatie de companii active in prelucrarea metalului si aflați in vizita la Camera de Comerț din Sibiu pentru pregatirea unei viitoare misiuni economice in acest domeniu in toamna acestuit an în România.

În prezența d-nei Janette Verrijzer -șefa departamentului economic al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România, a d-nei Nicoleta Mituț – managerul departamentului de afaceri internaționale din cadrul Primariei Deventer, d-l. Erik de Boer – director al Asociatiei MKB Trade Office Deventer, d-l. Philippe Hondelink – secretarul Asociației Regale a Metalului, regiunea nordica, d-l. Octavian Isaila – președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultura Sibiu, d-l. Wolfgang Köber – președinte al Clubului Economic German Transilvania și cu colaborarea d-lui Mircea Borza, șeful departamentului economic al Ambasadei României în Olanda, a Consiliului Judetean Sibiu si a membrilor și invitaților din comunitatea de afaceri locală, s-au făcut scurte introduceri în limba engleză ale invitaților urmate de discuții individuale care sa întărească și sa dezvolte legăturile de afaceri între cele doua tari. In timpul discutiilor bilaterale dintre reprezentantii olandezi si sibieni ai mediului de afaceri, s-au nascut noi idei de colaborare care port duce la noi parteneriate.

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu si Clubul Economic German Transilvania care celebrează în acest an 25 de activitate, multumesc tuturor celor implicați și membrilor prezenți.