CIRCA 500 DE MII DE CARDURI VOR FI LIVRATE CĂTRE TOŢI ASIGURAŢII DIN JUDEŢUL CONSTANŢA

Distribuirea cardurilor naţionale de sănătate va începe în judeţul Constanţa după data de 19 septembrie. Aproape 500 de mii de astfel de carduri au fost tipărite şi vor fi livrate către toţi asiguraţii din judeţ. Poşta Română se obligă ca în termen de 20 de zile să finalizeze distribuirea.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate va ridica cele 473 000 de carduri, treptat, ultima tranşă fiind programată pe 17 octombrie. Aşadar, toţi locuitorii judeţului Constanţa vor deţine cardul naţional de sănătate până pe data de 1 noiembrie. Primii îl vor primi imediat după 19 septembrie.

Aceste carduri de sănătate vor fi protejate printr-un cod PIN cunoscut numai de pacient şi vor fi scanate în cabinetul medicului care obligatoriu, va deţine un astfel de aparat. Acest nou sistem va îmbunătăţi mecanismul de control al costurilor din sistemul de asigurări de sănătate.

Conform angajamentului încheiat cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Poşta Română se obligă să livreze cardurile în maximum 20 de zile de la data preluării. De la 1 ianuarie folosirea cardului de sănătate va fi obligatorie.