Arhive

CETĂȚENII LOCALITĂȚII NEGRU VODĂ SUNT AȘTEPTAȚI SĂ FACĂ ACEST GEST UMANITAR

Cetățenii localității Negru Vodă pot da o mână de ajutor celor care au cu adevărat nevoie. Astfel sunt rugați să se implice într-o acțiune de donare de sânge.Cei care doresc să recurgă la un asemenea gest sunt așteptați sâmbătă, 22 noiembrie la Clubul Pensionarilor din localitate.

Manifestarea este organizată de Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Negru Vodă. Donatorii sunt așteptați sâmbătă, între orele 08:30 – 13:30 cu un act de identitate valabil. Se pot implica toate persoanele sănătoase atât din Negru Vodă cât și din localitățile învecinate ce doresc să ajute pacienții ce au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge oamenii care: Au vârsta cuprinsă între 18-65 de ani; Au o greutate peste 50 de Kg; Cei care nu au suferit de: -hepatită; TBC; sifilis; ulcer; epilepsie; diabet zaharat;boli de inimă.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să se prezinte cu o adeverință de la medicul de familie care să ateste că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice. Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice, iar în ziua donării se recomandă a se servi un mic dejun lejer, sărac în grăsimi și minim 500 ml de lichide. Oamenii care vor efectua donarea pot beneficia la cerere de: șapte tichete de masă pentru produsele alimentare, o zi liberă de la locul de muncă în cazul salariaților, o zi scutire de la frecvența orelor în cazul elevilor, studenților și militarilor. De asemenea mai au posinilitatea decontării cheltuielilor de transport în comun.