CENTRUL DE ÎNGRIJIRI PALIATIVE „CASA SOARELUI” TRECE ÎN SUBORDINEA CONSILIULUI JUDEȚEAN

In ultima sedinta de Guvern, Executivul a aprobat Hotararea de Guvern privind actualizarea datelor de identificare si valorii de inventar ale unui imobil aflat in domeniul public al statului si in administrarea Ministerului Sanatatii – Directia de Sanatate Publica a Judetului Constanta, precum si trecerea acestuia in domeniul public al judetului Constanta. Imobilul la care facem referire este Centrul de ingrijiri paliative Casa Soarelui. Decizia a venit ca urmare a unei solicitari a Consiliului Judetului Constanta. Potrivit acestei solicitari imobilul nu isi va schimba destinatia si va fi folosit pentru ingrijirea bolnavilor cu afectiuni grave. O data ce hotararea va intra in vigoare, vor fi demarate procedurile de predare in administrare a imobilului catre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” Constanta.
„Din momentul in care am aflat ca acest centru este in pericol de a se inchide am vrut sa vin in sprijinul acestor persoane grav bolnave. Ma bucur ca am gasit sustinere din partea autoritatilor centrale si astfel o solicitare de-a noastra si-a gasit rezolvare. M-am preocupat constant sa ofer constantenilor posibilitatea de a gasi, in judetul nostru, cea mai buna solutie de tratament, la standarde europene. In acest moment Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” Constanta are prevazute in buget sume pentru functionarea acestui centru si voi face toate demersurile necesare ca el sa devina functional in cel mai scurt timp” a declarat presedintele Consiliului Judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu.
Casa Soarelui va deveni, conform prevederilor legale, Compartiment de ingrijiri paliative in cadrul Sectiei de oncologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” Constanta, va fi dotata si se va asigura personal medical calificat pentru ingrijirea pacientilor internati in aceasta sectie.