Arhive

CEI MAI PREDISPUŞI ACTELOR ANTISOCIALE SUNT ADOLESCENŢII

În cadrul proiectului „Săptămâna Prevenirii Criminalității 2014” reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța organizează numeroase activități . Beneficiarii manifestărilor sunt în special adolescenții. Astfel că, au loc ore de prevenire a actelor infracționale, în cadrul instituţiilor de învăţămănt.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu lucrătorii Biroului de ordine publică au fost prezenţi în unităţile de învăţământ.

Dezbaterile s-au desfăşurat la orele de dirigenţie, în unitățile școlare din județ. Lecțiile cu elevii au fost interactive, iar la manifestare au luat parte deasemenea cadrele didactice şi părinţii celor mici. S-au prezentat materiale informative-preventive şi filme educative de prevenire a victimizării acestora, cazuri de evenimente în care au fost victime sau autori minorii.

S-au purtat discuţii cu privire la răspunderea penală în vederea prevenirii delincvenţei juvenile. Alte aspecte dezbătute de oamenii legii au fost: folosirea în condiţii de siguranţă a internetului şi reţelelor de socializare, pericolul părăsirii domiciliului şi al unităţii de învăţământ fără încuviinţarea părinţilor şi/sau a profesorilor și adoptarea unui comportament preventiv.