Arhive

CAZAREA LA PARTICULARI RĂMÂNE VARIANTA CEA MAI LA ÎNDEMÂNĂ PENTRU TURIȘTI CARE VIN IN CONSTANȚA

Cazarea la particulari rămâne varianta cea mai la îndemână pentru turiștii care vin pe litoral în vârful sezonului estival. Tarifele sunt în unele cazuri chiar și la jumătatea celor solicitate de pensiuni și hoteluri, iar confortul nu lipsește. Și pentru că nu este nevoie de contract, de cele mai multe ori prețul se poate negocia.

Închirierea apartamentului în perioada sezonului estival este o afacere în plină expansiune. O știu foarte bine proprietarii de imobile din municipiul Constanța, care ies zilnic cu cheile în mână pentru a face rost de clienți. O doamnă încearcă să ne explice cât de greu se poate închiria un apartament în acest moment. După ce oferta inițială este respinsă, începe arta negocierii.

La plecare, aceeași doamnă nu are cuvinte prea frumoase de spus la adresa colegelor de scaun, ce încearcă să închirieze un apartament, la fel ca ea.

În încercarea de a ne convinge de frumusețea și utilitatea apartamentului, proprietate personală, un alt particular ne ghidează către o locuință. Ne garantează că vom fi cazați în apartamentul său.

Peste doar câteva minute, povestea se schimbă. Proprietara își amintește că mai deține o altă garsonieră și un apartament al unui prieten.

În fața camerei de luat vederi, situația se schimbă radical.

Oficial, proprietarii de apartamente afirmă că “afacerea” nu merge deloc bine. Neoficial însă, cazarea turiștilor se face pe bandă rulantă, mai ales în weekend atunci când prețurile explodează.