CÂȚIVA DINTRE CONSILIERII LOCALI S-AU PREZENTAT LA ȘEDINȚA PE COMISII PENTRU CLARIFICAREA ORDINII DE ZI

Câțiva dintre consilierii locali s-au prezentat miercuri seară la Primăria Municipiului Medgidia. Și asta pentru întâlnirea ce a avut loc în cadrul Ședinței pe comisii. Aleșii și-au clarificat anumite nelămuriri în legătură cu documentațiile proiectelor de hotărâre ce se află pe ordinea de zi.

La întrunire aleșii locali s-au prezentat unul câte unul. Pe masă îi așteptau dosarele pline cu documente care mai de care mai „stufoase” pentru întreaga ordine de zi ce va fi votată în ședința ordinară. Pentru cei mai bine instruiți în ale contabilității sumele de pe foi au ridicat semne de întrebare.

Cei doi aleșii locali au sesizat nereguli la calculele prezentate în documente și drept urmare au solicitat informații suplimentare de la responsabilii cu întocmirea bugetului.

Și consilierul Marian Butnaru a avut de făcut remarci la adresa bugetului. În opinia sa anumite sume alocate unor proiecte sunt prea mari. În rest consilierii spun că au primit în mare parte documentele pe care le-au cerut și care lipseau din dosare. Referitor la ședințele pe comisii, acestea sunt întâlniri normale și chiar benefice pentru a-și clarifica nelămuririle și a putea vota în cunoștință de cauză proiectele aflate pe ordinea de zi.

Edilii orașului, susțin că prezența consilierilor este necesară pentru clarificarea problemelor pe care le sesizează înainte de votul final.

În timpul reuniunii, și-a făcut apariția și directorul grădiniței „Piticot” din Medgidia. Scopul a fost de a transmite aleșilor locali nemulțumirea pe care o are referitor la unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi. Mai exact este vorba despre aprobarea reorganizării rețelei școlare a unităților de învățământ pe raza mumicipiului Medgidia pentru anul școlar 2015- 2016.

Cei prezenți au ascultat argumentele responsabilului instituției de învățământ, însă nu au înțeles care ar fi problema arondării grădiniței la o altă școală.

După lungi discuții de lămurire, directorul a părăsit sala. Însă nu a fost dispus să își facă publică nemulțumirea pe care a venit să o susțină în numele tuturor colegilor săi.

Atât consilierii locali cât și executivul, nu au înțeles atitudinea responsabilului de la grădiniță. Mai mult de atât, susțin că argumentele nu li s-au părut plauzibile.

După clarificarea tutoror informațiilor referitoare la proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi, consilierii vor putea vota în cunoștință de cauză proiectele pe care autoritățile le consideră importante pentru dezvoltarea Medgidiei.