CÂT COSTĂ O ZI PETRECUTĂ STAȚIUNILE DIN SUDUL LITORALULUI?

Stațiunile din sudul litoralului au fost dintotdeauna renumite pentru liniștea plajelor și prețurile ceva mai mici decât în Mamaia. Cât costă o zi petrecută la malul mării, aflăm în materialul următor.

Vama Veche, stațiunea care altă dată era alternativa celor fără bani, astăzi s-a schimbat în totalitate, cel puțin în privința prețurilor. Potențialul stațiunii a atras numeroși investitori, dar prețurile au crescut în fiecare an. O zi de cazare la un hotel de trei stele costă 300 de lei pe noapte, iar dacă vrei un apartament dai și 500 de lei pe noapte. În stațiunea Neptun, la un hotel cu aceeași clasificare prețurile sunt semnificativ mai mici.

Când vine vorba despre agrement, posibilitățile sunt ceva mai limitate pentru cei care vor să aibă parte de senzații tari pe mare. În Vama Veche, ski-jeturile sunt interzise, însă cei care vor să stea o zi întreagă la soare pe plajă fără să fie deranjați de nisip vor fi nevoiți să scoată din buzunar sume diferențiate în funcție de preferințe.

La Neptun, oricine vrea să gonească în mare viteză pe mare, are oferte multiple.

Produsele alimentare în Vama Veche este de asemenea foarte scumpă, aspect resimțit imediat de cei care au ales stațiunea respectivă.

Pentru cei care doresc să mănânce la fast food în Venus, prețul pornește de la șase lei pentru un kebab și ajunge până la 12 lei pentru o shaworma. Cei care doresc să servească masa la un restaurant vor plăti cel mai puţin pe ciorbe sau supe. Prețurile sunt aproximativ egale în cele două stațiuni cu un mic avantaj pentru turiştii din Neptun.

Vama Veche este stațiunea care a majorat cel mai mult prețurile, iar în sudul litoralului, Neptun pare o soluție bună pentru cei cu un buget redus.