Arhive

CAMPIONII ROMÂNIEI VOR PUTEA JUCA DIN NOU CU SALA PLINĂ LA CONSTANȚA

Campionii României vor putea juca din nou cu sala plină la Constanța! Pentru al doilea an consecutiv, HCM, va evolua în Cupa European Handball Federation, după ce nu a reușit să câștige turneul preliminar de calificare în grupele principale ale Ligii Campionilor.

Subțirimea lotului, a unei bănci de rezerve puternice, așa cum a fost în ultimii ani, dar și lipsa unor partide de pregătire, au înclinat balanța în favoarea formației turce, care a obținut o calificare istorică în grupele celei mai importante competiții europene. Dacă HCM s-a confruntat cu mari probleme financiare în această vară, echipa turcă a reușit să transfere nume importante ale handbalului european, precum Ivan Nincevic și Predrag Dacevic. De partea cealaltă, HCM va continua, ca și anul trecut, în Cupa EHF, unde va avea posibilitatea de a disputa toate meciurile de acasă în fața propriilor suporteri și de a încerca un nou parcurs cât mai lung în această competiție.

„Putem spune că pe de o parte suntem dezamăgiți că nu vom juca în Liga Campionilor, dar pe de altă parte este bine că în Cupa EHF putem avea suporterii aproape la meciurile de pe teren propriu. Iar acest lucru s-a văzut sezonul trecut. Acum echipa traversează o perioadă mai grea, lotul nu mai este același, dar încet, încet sper să formăm o nouă echipă foarte puternică. Este important că s-a putut continua, că HCM nu s-a desființat, iar de acum încolo trebuie să fie liniște pentru a putea construi ce ne dorim. Toți trebuie să muncim pentru acest lucru, de la conducători la jucători și suporteri“, a declarat portarul Mihai Popescu.

Delegația HCM-ului a ajuns la Constanța, iar de astăzi s-au fi reluate antrenamentele în vederea partidei de joi, la Sala Sporturilor, cu Minaur Baia Mare, ce conteză pentru etapa a doua a Ligii Naționale de handbal masculin.