Campanie colectare deșeuri echipamente electrice și electronice la Medgidia

 

În perioada 14 – 16 august, ECOTIC in parteneriat cu Ministerul Mediului, Primăria Municipiului Medgidia, A.D.I. Dobrogea, ANPM Constanta și DEDEMAN va organiza in orasul Medgidia o campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Cetatenii vor avea la dispoziție un punct de colectare, in Piața Centrală (deschis in zilele de 14 si 15 august intre 9:00 si 17:30).

 

Pentru deșeurile de peste 25 de kg, fiecare cetatean va primi un tichet valoric de 20 RON, pentru deșeurile intre 5 si 25 de kg va primi un tichet valoric de 10 RON, iar deșeurile sub 5kg vor intra la tombolă, putând câștiga carduri cadou în valoare de 300 lei fiecare.

 

Totodată, cetatenii din Medgidia vor avea la dispozitie serviciul gratuit de preluare de la domiciliu a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

 

Predarea de deșeuri de echipamente electrice și electronice este importantă deoarece aceste echipamente conțin, pe de o parte, substanțe pericualoase ce pun în pericol sănătatea umană, flora și fauna, având un impact distrigător asupra mediului înconjurător dar și materiale reciclabile ce pot genera materii prime secundare.