Bugetul României nu trebuie să fie dezechilibrat pentru că unii nu știu să negocieze la Bruxelles”

Președintele Klaus Iohannis a reușit să o convingă pe Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să suplimenteze ajutorul acordat de UE fermierilor români!

Potrivit deputatului liberal Raluca Turcan, România trebuie să primească mai mulți bani pentru a compensa pierderile de pe piața de cereale:

“Nu fermierii trebuie să suporte de unii singuri costurile crizei de pe piața cerealelor. Și nici bugetul României nu trebuie să fie dezechilibrat pentru că unii nu știu să negocieze la Bruxelles sau să facă raportările anuale în mod transparent și corect.

România a demonstrat că este un partener loial UE și a acordat tot sprijinul Ucrainei în încercarea de a preveni o criză alimentară la nivel global.

Toată lumea știe că România trebuia să primească un ajutor mai consistent. Nu este plăcut să mergi și să repari greșelile făcute de alții, dar este de datoria Președintelui să se asigure că fermierii români vor beneficia de aceleași drepturi precum cei din Bulgaria sau Polonia.”, a transmis Raluca Turcan, deputat PNL.