Arhive

BUGET LOCAL DE LA MEDGIDIA NU A PRIMIT NICI UN VOT ”PENTRU”

Ședința ordinară aferentă lunii februarie a fost una record pentru istoria unor astfel de întrevederi. Cele 13 proiecte de hotărâre au fost dezbătute mai bine de șase ore. Consilierii locali au adresat multe întrebări, iar neclaritățile i-au determinat să acorde vot negativ pentru câteva propuneri ale primarului.

În sală au fost prezenți 18 consilieri. Din totalul proiectelor doar nouă au trecut de votul aleșilor. La capitolul bugete pentru anul 2015 singurul aprobat a fost cel al Spitalului Municipal Medgidia.

La proiectul de hotărâre: aprobarea bugetului local de venituri și cheltuieli al municipiului Medgidia pentru anul 2015, spiritele s-au încins. După câteva intervenții ale consilierilor locali cu privire la nelămuriri legate de anumite sume alocate, a venit rândul viceprimarului să își expună părerea.

Însă lucrurile nu s-au oprit aici… discuțiile au ajuns la nivelul în care viceprimarul a acuzat directorul economic că dezinformează în mod voit consilierii locali și i-a solicitat demisia.

Surpriza a venit în momentul în care s-a supus la vot bugetul local. La întrebarea „cine este pentru”, nicio mână nu a fost ridicată…

După toate acuzațiile, ședința a continuat… primarul Marian Iordache a retras două proiecte de pe ordinea de zi. Este vorba despre aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al S.C. Apollo Ecoterm S.R.L. pe anul 2015 și participarea Municipiului Medgidia ca membru fondator al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Biroul European al Regiunii Sud-Est”. Un alt proiect care a primit vot negativ din partea aleșilor a fost aprobarea trecerii din domeniul public în domeniul privat al unui imobil teren.

În percepția unor aleși locali ședința a fost una maraton și plină de surprize.

În ceea ce privește ședința, dar și votul colegilor săi de partid primarul Iordache se declară surprins. De cealaltă parte, viceprimarul este revoltat și susține că dorește să se facă dreptate, iar directorul economic să plece din funcție.

După revizuirea bugetului local, aleșii se vor întâlni într-o ședință, de îndată, pentru a-și exprima votul cu privire la acest proiect.