Arhive

BRACONAJ LA TULCEA: ŞALĂU, CRAP, CARAS, SINGER, PLĂTICĂ ŞI SOMN

Poliţiştii de frontieră din Tulcea au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă. Oamenii legii au identificat patru cetăţeni români care transportau, cu două autoturisme, cantitatea de 331 kilograme peşte, fără documente justificative.

În data de 16.03.2015, în jurul orei 09.50, un echipaj al poliţiei de frontieră aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Enisala, l-a depistat pe M.V. în vârstă de 45 de ani, în timp ce transporta, cu un autoturism marca Dacia Logan, 205 kilograme de peşte proaspăt din speciile şalău, caras, singer, crap, plătică şi somn, fără a deţine documente justificative.

În aceeaşi zi, în jurul orei 16.35, poliţiştii de frontieră au oprit în trafic, pe raza localităţii Baia, un autoturism marca Opel Vectra, în care se aflau trei persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani, domiciliate pe raza judeţului Tulcea.

În urma verificării autoturismului, a fost găsită cantitatea de 126 kilograme peşte proaspăt din specia caras, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Cantitatea de 331 kilograme peşte a fost ridicată în vederea confiscării și predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale. Persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”.
foto: observator.ro