Arhive

BLOCUL 9 TINERET DIN MEDGIDIA SE AFLĂ ÎNTR-O STARE AVANSATĂ DE DEGRADARE

În Medgidia mai multe imobile se află în paragină… Şi asta chiar dacă la un moment dat au fost clădiri emblematice ale urbei. Este şi cazul blocului 9 Tineret din zona Ostrov care a devenit un adevărat focar de infecţie. Cauza?Lipsa fondurilor şi nepăsarea. Din păcate în clădire locuiesc cu chirie mai multe familii care spun că plătesc lunar administraţiei însă nu se face nicio investiţie.

Veniturile mici și datoriile mari îi fac pe tot mai mulți locuitori ai Medgidiei să apeleze la locuințele sociale. Însă oamenii spun că locaţiile care ar trebui să asigure un acoperiș deasupra capului au devenit un pericol. Asta se întâmplă și la blocul 9 Tineret care se află într-o stare avansată de degradare. Locatarii au solicitat ajutorul autorităților locale însă până în prezent nu s-a găsit nicio rezolvare.

Ziduri înegrite de fum şi cu tencuială căzută. Cărămidă la vedere şi interior fără uși sau geamuri. Aceasta este imaginea care te întâmpină și te face să crezi că ai păşit într-un imobil nelocuit. Greșit însă! Aici trăiesc mai multe familii care au şi copii. Clădirea găzduieşte atât proprietari cât şi chiriași care plătesc 10 lei pe lună.

Edilul orașului cunoaște problema oamenilor de la blocul 9 Tineret dar declară că nu poate să îi ajute

Aşteptările oamenilor sunt mari… Şi pentru că cei mai mulţi dintre ei se confruntă cu o situaţie financiară precară au nevoie de sprijinul autorității locale care ridică din umeri şi spune: