Arhive

BILANŢ DUPĂ PLOAIA DE O ORĂ: STRĂZI, CASE ȘI CURȚI INUNDATE, COPACI CĂZUŢI, ACOPERIŞURI LUATE DE VÂNT ŞI MAȘINI AVARIATE

Chiar dacă suntem la jumătatea verii, putem spune că avem parte de o toamnă „veritabilă”. O ploaie torențială a venit din senin și a lăsat dezastru în urma ei. Oamenii sunt disperați și simt că nu mai fac față inundațiilor care le distrug gospodăriile.

La doar o săptămână de la ultimele inundații oamenii s-au trezit din nou cu apa în case. Și de parcă nu era suficinet ploaia a fost însoţită de grindină.

Mai multe gospodării au fost distruse, pereții caselor cedează iar oamenii nu au putut să facă altceva decât să privească neputincioși. Un copac s-a despicat în două și căzut peste parterul blocului 45 de pe strada Independenţei. Locatarii spun că au făcut numeroase sesizări la primărie în vederea toaletării copacilor. Cu umor sarcastic proprietara ne-a mărturisit că acum dormitorul dânsei este mai romantic. Face haz de necaz pentru că în astfel de situații nu îi mai rămâne altceva de făcut . Doamna a primit cadou copacul din fața blocului livrat direct in dormitor.

În zona Catanga un domn s-a trezit cu mașina avariată. Nu din cauza grindinei, ci din cauza vântului care aluat pe sus un acoperiș montat de „meseriași” nu foarte pricepuți.

În zona Nord pe străzile Lebedei și Cocorilor peisajul era la fel de dezolant. Oameni cu găleți în mâini care se străduiesc să scoată apa din curți. Bătrâni care nu mai fac față șuvoaielor care la fiecare ploaie și le distrug gospodăriile. Se plâng de sistemul de canalizare, de indiferența autorităților care promit că îi ajută, dar rămân singuri în războiul cu apele. Pompierii au intervenit cu motopompe în zonă pentru a scoate apa din casele și curțile cetățenilor. Dar sunt mulți cei inundați care nu au fost ajutați și care se plâng că autospecialele nu au ajuns și pe la ei.

Echipele RAJA au intervenit cu toate utilajele din dotare.

Oamenii au înteles că în faţa naturii nu te poţi pune. Aşa că tot ce le rămâne de făcut este să se roage la Dumnezeu să nu mai plouă.