Urmare a cercetărilor privind săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie, polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au identificat un bărbat de 21 ani, bănuit de comiterea faptei. Astfel, la data de 1 septembrie a.c., acesta ar fi deposedat, prin acte de violență, un bărbat de 52 de ani, de un telefon mobil, 500 de lei, precum și alte bunuri personale, pe raza comunei Cobadin. Bunurile au fost recuperate de polițiști și înapoiate părții vătămate.
Bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi instanța de judecată a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța.
Acțiuni desfășurate de polițiștii constănțeni
La data de 2 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 18.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.J.M. Tomis Constanța, au desfășurat o acțiune pe linia protejării populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și respectării prevederilor Legii 55/2020.
În urma activităților, polițiștii au legitimat 89 de persoane și au aplicat 74 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 22.000 de lei, conform Legii 12/1990. În activitate au fost angrenați și polițiști locali.
La data de 2 septembrie a.c., în intervalul orar 11.00 -15.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.J.M. Tomis Constanța, au desfășurat o acțiune pe linia protejării populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.
În urma activităților, polițiștii au legitimat 37 de persoane și au verificat 23 de societăți comerciale. Totodată, polițiștii au oprit și controlat 18 autoturisme și au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 5.500 de lei.
La data de 2 septembrie a.c., în intervalul orar 17.00 – 20.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Băneasa au desfășurat o acțiune pentru depistarea șoferilor care conduc autovehicule pe drumurile publice încâlcând normele rutiere, precum și pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. În urma activităților, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.235 de lei.
La data de 2 septembrie a.c., în intervalul orar 12.00 – 16.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Neptun, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii răspândirii infecției cu COVID-19, precum și pentru protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite pe plajă.
În urma activităților, polițiștii au legitimat 28 de persoane și au verificat 22 de operatori economici, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.000 de lei.
Infracțiune la regimul rutier, constatată de polițiști
La data de 2 septembrie a.c., în jurul orei 23.10, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Eforie au identificat un bărbat, de 58 ani, care a condus un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu din Eforie Nord, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal.
Polițiștii continuă seria activităților preventive
În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Poliției orașului Năvodari, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.J.M. Tomis Constanța, au desfășurat activități pentru informarea cetățenilor privind infracțiunile de furt din autoturisme.
Polițiștii au fost prezenți pe raza orașului Năvodari și au sfătuit turiștii să acționeze preventiv astfel încât să se asigure că au luat toate măsurile de protecție pentru a se bucura de un sejur liniștit.
În acest context, au fost prezentate principalele cauzele care duc la apariția acestui gen de fapte, tehnicile cel mai des folosite, dar și bunurile susceptibile a fi sustrase din interiorul autoturismelor.
În acest sens, polițiștii recomandă:
– Nu lăsați în interiorul mașinii bunuri de valoare (genți, borsete, aparatură electronică, etc.), indiferent că lipsiți pentru scurt timp;
– Când părăsiți autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet;
– Dacă aveți posibilitatea, montați-vă un sistem antifurt;
– În cazul în care ați fost victima unei infracțiuni de furt din auto, nu controlați interiorul vehiculului până la sosirea Poliției.
Activitățile desfășurate fac parte din Programul național de prevenire a infracțiunilor comise contra patrimoniului și Programul local Litoral 2020.
foto: Arhivă
Leave a Reply