AUTORITĂȚILE DIN MEDGIDIA SPUN CĂ A FOST UN AN BOGAT ÎN EVENIMENTE DAR ȘI ÎN INVESTIȚII

Anul 2014 a fost un an bogat în evenimente dar și în investiții pentru cei aflați la cârma Medgidiei – un an brăzdat de două campanii electorale. Cu toate acestea administrația publică spune că a continuat programele edilitar-gospodărești. De la 2015 edilii au aşteptări mai mari pentru că se vor organiza, se vor mobiliza, și vor încasa mai bine resursele locale ale bugetului.

Municipalitatea a adus o serie de îmbunătățiri orașului. Primarul Marian Iordache ne-a spus că în ultimele luni ale acestui an, atenţia administrativă a fost îndreptată spre infrastructură şi soluţionarea unor probleme care ţin de bunăstare şi trai decent în urbă. Autoritățile au susținut tinerele talente dar și evenimentele culturale. În semestrul al doilea al acestui an, cuplurile veterane au fost celebrate așa cum se cuvine chiar de două ori. Ajutoarele la încălzire au fost programate pentru a doua jumătate a lunii decembrie.

În ceea ce privește oamenii care beneficiază de ajutor social, primarul Medgidiei susține că este posibil ca banii să fie distribuiți după data de 10 ianuarie. Asta deoarece, atunci se vor deschide noile linii bugetare și creditele la trezorerie pentru anul ce vine. Din acel moment, vor putea fi făcute plăți. Un alt proiect important a fost cel al asfaltării aleii Vâlcelelor din Medgidia, dar și a parcărilor din zonă.

De asemenea, în luna decembrie a acestui an a fost semnat contractul de reabilitare a ambulatoriului din oraș.

Obiectivul urmărit este, îmbunătăţirea calităţii serviciilor de asistenţă medicală, prin modernizarea infrastructurii ambulatoriului şi dotarea acestuia cu aparatură de ultimă generaţie.
Datorită respectului purtat celor trecuți prin viață, municipalitatea a dorit ca în mai puțin de jumătate de an să celebreze „ca la carte” cuplurile veterane ale Medgidiei. Astfel, în anul 2014 zeci de familii au spus răspicat de două ori DA în fața stării civile pentru a sărbători nunta de aur.

Tradiția a continuat și în ceea ce privește festivalurile. Astfel, atât Festivalul de Teatru Tanța și Costel cât și Festivalul Dan Spătaru au fost două momente spectaculoase ce au adus bucurie în inimile locuitorilor orașului.

La final de an, după munca depusă, reprezentanții primăriei au fost răsplătiți cu colinde ce au răsunat în întreaga instituție în prag de sărbători.