AUTORITĂŢILE ATRAG ATENŢIA CĂ UNELE PRODUSE POT FI PERICULOASE PENTRU COPII

În această perioadă cresc vânzările de jucării. Autorităţile atrag atenţia că unele produse pot fi periculoase pentru copii. Cumpărătorii trebuie să meargă numai în raioanele specializate ale magazinelor şi să fie atenţi la datele prezentate pe etichetă.

După câteva controale în mai multe centre comerciale, comisarii ANPC au dat amenzi de peste 130.000 de lei. Peste 1000 de tipuri de jucării au fost oprite definitiv de la comercializare.

,,Cetăţenii să nu cumpere jucării de la colţul străzii, să cumpere doar din locuri special autorizate unde pot primi o factură şi un bon, să se informeze de pe etichetă şi în cazul în care nu sunt traduse şi eticheta nu le oferă toate elementele necesare ca să îl determine pe consumator să facă o alegere în cunoştinţă de cauză, să nu achiziţioneze produsul. Atenţie că sunt jucării care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea copiilor noştri şi observ că operatorii economici tot vin cu tot felul de practici care sunt în afara prevederilor legale.”

Comisarii agenţiei spun că printre jucăriile periculoase pentru copii se află pistoale cu bile, cuţite din plastic sau maşini şi păpuşi de mici dimensiuni ale căror componente pot fi înghiţite de copii.