Arhive

AUR va continua să lupte pentru protejarea intereselor naționale și a agricultorilor români!

Această săptămână a fost una intensă în ceea ce privește dezbaterea și votarea unor legi importante în Parlamentul României.

“Unul dintre subiectele majore discutate în această săptămână a fost politizarea Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), care a fost susținută de PSD și PNL. Această acțiune ar putea duce la o mai mare influență politică în procesul de reglementare a prețurilor la energie și ar putea afecta negativ consumatorii.

De asemenea, AUR a cerut interzicerea importurilor de cereale din Ucraina, susținând că aceste importuri dăunează producției interne de cereale și îi lasă pe agricultorii români în dificultate financiară. Ministrul Agriculturii a refuzat această propunere, ceea ce a fost criticat de AUR.

Un alt subiect important discutat a fost Proiectul de lege PLX 145/2023, această lege ar permite extragerea copiilor din familie, în loc să prevină separarea acestora de familiile lor. Aur va susține mereu valorile familiei și drepturile copiilor de a crește într-un mediu sănătos, alături de cei dragi lor. AUR cere retragere sa în integralitate!!!

Un alt subiect din conferința de presă a fost legat de dezbaterile pe Legile Educației, la care AUR va veni cu un set de amendamente pentru ale îmbunătăți, în forma actuală propusă de Ministerul Educației ar duce la o situație gravă în sistemul românesc de educație.

În încheiere, ne preocupă faptul că coaliția de guvernare nu se opune importurilor care au dus la falimentul agriculturii românești și vom continua să luptăm pentru protejarea intereselor naționale și a agricultorilor români.”, a transmis Sorin-Cristian Mateescu, senator AUR.