ARMĂ NELETALĂ ȘI PLICURI HALUCINOGENE DESCOPERITE DE JANDARMI

Jandarmii au surprins în Constanţa, trei tineri care aveau nouă plicuri cu substanţe halucinogene şi o armă neletală deţinută fără drept.

Vineri, 23 mai a.c., ora 20.00, un echipaj de jandarmerie care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, în municipiul Constanţa, pe strada Eliberării, a observat un grup format din trei tineri care-şi confecţionau dintr-o substanţă de culoare verde, o ţigară. La vederea militarilor, aceştia au început să se agite, au urcat într-un autoturism şi au încercat să ascundă plicurile în torpedoul maşinii. Au fost somaţi şi l-i s-a făcut controlul corporal sumar, al bunurilor pe care le deţineau şi al autoturismului.

În torpedoul maşinii, jandarmii au găsit nouă pliculeţe care conţineau aceeaşi substanţă vegetală, o sumă de bani şi o armă neletală, calibru nouă milimetri pentru care proprietarul nu deţinea permis.

Cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 22-25 de ani, din Constanţa au declarat că sunt consumatori de substanţe psihotrope, iar pistolul îl poartă pentru a se apăra de duşmani…..

 

20140523_204909_

 

 

Au fost întocmite actele de constare pentru faptele de deţinere sau portul fără drept de arme neletale, precum şi pentru deţinerea de substanţe interzise pentru consumul propriu . Acestea şi bunurile găsite vor fi predate Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

Pentru siguranţa cetăţenilor, Jandarmeria Română recomandă ca, în situaţia în care observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure, să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.

Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.