Arestat după ce și-ar fi lovit soția

La data de 3 octombrie a.c., în jurul orei 02.00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Mihail Kogălniceanu au fost sesizați de către o femeie, de 36 de ani, cu privire la faptul că la domiciliul său ar fi avut loc un conflict.
În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, femeia ar fi fost agresată fizic și amenințată de soțul acesteia, de 37 de ani.


Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, potrivit normelor în vigoare, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și amenințare.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind prezentat instanței de judecată, care a dispus măsura arestării preventive pentru 20 de zile. Acesta a fost escortat și introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.


Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști


La data de 4 octombrie a.c., în jurul orei 01.20, polițiști din cadrul Postului de Poliție Cobadin au identificat un bărbat, de 26 de ani, care a condus un autoturism pe strada Piața Eroilor din comuna Cobadin, fiind sub influența băuturilor alcoolice și având permisul de conducere anulat. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 4 octombrie a.c., în jurul orei 03.00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Cerchezu au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a condus un autoturism pe strada Ghioceilor din localitatea Cerchezu, fiind sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.


În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 4 octombrie a.c., în jurul orei 14.40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 70 de ani, care a condus un autoturism pe DN 22, fiind sub influența băuturilor alcoolice și având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.


La data de 4 octombrie a.c., în jurul orei 18.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Medgidia au identificat un bărbat, de 23 de ani, care a condus un autoturism pe strada Libertății din municipiul Medgidia, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule.


În cauze, au fost întocmite dosare penale.


Acțiune a polițiștilor Secției 5 Rurală Cogealac


În noaptea de 3/4 octombrie a.c., în intervalul orar 22.00-02.00, polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru verificarea respectării normelor de protecție sanitară.

În urma activităților, polițiștii au legitimat 24 de persoane și au verificat 12 autoturisme, fiind aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.370 de lei, dintre care 7 la Legea nr. 55/2020.


Depistați de polițiștii din Mihai Viteazu


La data de 4 octombrie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Mihai Viteazu au depistat doi bărbați, de 38, respectiv 41 de ani, care se deplasau cu un autoturism pe strada Mironeasa din localitatea Sinoie, având în portbagaj și pe bancheta din spate a autoturismului 79 de kilograme de pește din speciile caras și plătică, fără documente de proveniență, și 22 de plase monofilament cu lungimea de 24 de metri.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, potrivit O.U.G. 23/2008.