Arhive

“Arată că iți pasă!” Activități și acțiuni de protejare a mediului înconjurător la Cernavoda

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a demarat proiectul ”Curățăm România” care se desfașoară la nivel național în perioada 4 aprilie – 4 mai 2022.

Parte în campania de ecologizare desfașurată sub sloganul ”Vrem o țară fără deșeuri abandonate”, Primăria orașului Cernavoda organizează în data de 04 mai, ora 14.00 activități și acțiuni de protejare a mediului înconjurător, cu scopul reducerii poluării și încurajarii activismului civic.

“Până astăzi, instituțiile publice, școlile, ONG-urile precum și mediul de afaceri din Cernavoda au răspuns pozitiv la această acțiune, arătându-și disponibilitatea de a trimite voluntari la campania de colectare a deșeurilor.
Campania îşi propune responsabilizarea şi implicarea activă a tuturor cetățenilor în activități de voluntariat în domeniul protecției mediului.
Orice loc în care deșeurile sunt abandonate este expresia nepăsării și a rușinii. Campania ”Curățăm România” trebuie, în primul rând, să ne responsabilizeze si sa devenim mai conștienți de ceea ce ne înconjoară.
Acest program național este despre inițiativă, dorința de a arăta că se poate, despre puterea exemplului și grijă față de mediul în care locuim.
În acest sens, vă invităm să fiți alături noi, la activități de ecologizare, igienizare și colectare a deșeurilor de pe raza orașului Cernavoda. La această acţiune sunt invități să participe toţi cetățenii care se oferă voluntar pentru colectarea deșeurilor din natură. Zonele identificate unde se vor desfașura aceste acțiuni de ecologizare sunt: terenuri neutilizate, zona verde aferentă malului Canalului Dunare- Marea Neagră, dar și zonele periferice și limitrofe ale orașului, care nu aparțin domeniului public sau privat, pe care administrația publică locală nu are acces au competența pentru ecologizarea lor periodică.
Prin această initiațivă se dorește schimbarea percepției și atitudinii instituțiilor, a factorilor de răspundere și a cetățenilor din localitate. Dorim să-i responsabilizăm și să-i implicăm activ pe toți cei care ne vor fi parteneri sau beneficiari ai campaniei, în scopul colectării selective a deșeurilor abandonate și într-un mod corect și prietenos cu mediul.
Împreună suntem și mai puternici! De aceea, așteptăm alături de noi voluntari, să arătăm că ne pasă de sanătatea noastră și de mediul în care trăim.5
Arată că îți pasă!
Puternic și curat – Cernavoda”.

Liviu-Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavodă

Persoana responsabilă de acest proiect, din cadrul Primăriei orașului Cernavoda este Șteflea Nicolae, director executiv în cadrul Direcției Poliția Locală, tel. 0760314419.