Arhive

APROXIMATIV 60 DE CAI AU FOST BOTEZAȚI DE PREOȚI ÎN LOCALITATEA MIHAIL KOGĂLNICEANU

Peste 50 de cai au fost botezați în comuna Mihail Kogălniceanu. Așa cum este datina preoții i-au sfințit pentru a fi sănătoși și puternici tot anul. Cei mai mulți nu s-au întors în ogradă imediat după botez, ci au luat parte la competițiile anuale organizate de primărie. Caii s-au întrecut la viteză și frumusețe.

Oamenii spun că au botezat cabalinele pentru a fi sănătoase și bune de muncă tot anul. Așa cum este tradiția, proprietarii și-au gătit animalele pentru sărbătoare cu clopoței și ghirlande colorate.

La ceremonie au luat parte și copii care au venit călare pe măgari sau ponei.

Localnicii și-au expus atelajele în care investesc lunar sume importante de bani.

Cele mai frumoase, dar și puternice cabaline din comună au participat la o competiție de viteză.

Totodată la Mihail Kogălniceanu a fost premiată atât frumusețea cailor cât și a atelajelor. Câștigătorii s-au întors acasă cu sume de bani oferite de către Primărie.

Proba de viteză a fost câștigată de același armăsar ca și în anul 2014. Deși stăpânul animalului a decedat în urmă cu câteva luni, cel care l-a preluat l-a îngrijit cu mare responsabilitate.

Tradiția este respectată în fiecare an la Mihail Kogălniceanu unde participă atât localnici cât și reprezentanții etniilor din Dobrogea. Petrecerea a continuat cu vin fiert, friptură și muzică tradițională.