APROXIMATIV 60 DE CAI AU FOST BOTEZAȚI DE PREOȚI ÎN LOCALITATEA MIHAIL KOGĂLNICEANU

Peste 50 de cai au fost botezați în comuna Mihail Kogălniceanu. Așa cum este datina…

Peste 50 de cai au fost botezați în comuna Mihail Kogălniceanu. Așa cum este datina preoții i-au sfințit pentru a fi sănătoși și puternici tot anul. Cei mai mulți nu s-au întors în ogradă imediat după botez, ci au luat parte la competițiile anuale organizate de primărie. Caii s-au întrecut la viteză și frumusețe.

Oamenii spun că au botezat cabalinele pentru a fi sănătoase și bune de muncă tot anul. Așa cum este tradiția, proprietarii și-au gătit animalele pentru sărbătoare cu clopoței și ghirlande colorate.

La ceremonie au luat parte și copii care au venit călare pe măgari sau ponei.

Localnicii și-au expus atelajele în care investesc lunar sume importante de bani.

Cele mai frumoase, dar și puternice cabaline din comună au participat la o competiție de viteză.

Totodată la Mihail Kogălniceanu a fost premiată atât frumusețea cailor cât și a atelajelor. Câștigătorii s-au întors acasă cu sume de bani oferite de către Primărie.

Proba de viteză a fost câștigată de același armăsar ca și în anul 2014. Deși stăpânul animalului a decedat în urmă cu câteva luni, cel care l-a preluat l-a îngrijit cu mare responsabilitate.

Tradiția este respectată în fiecare an la Mihail Kogălniceanu unde participă atât localnici cât și reprezentanții etniilor din Dobrogea. Petrecerea a continuat cu vin fiert, friptură și muzică tradițională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.