Arhive

Activități organizate de Muzeul de Artă Populară de “Zilele Constanței”

Muzeul de Artă Populară Constanța organizează, în perioada 17 – 21 mai, „Zilele Constanței”, amplu eveniment cuprinzând o serie de activități: Târg de Meșteri Populari, ateliere de pedagogie muzeală și programe educative, o lansare de carte și un concert liric. De asemenea, publicul poate vizita gratuit expozițiile permanentă și temporară.

Vineri, 17 mai, de la orele 10.00 și 12.30, sunt programate ateliere de pedagogie muzeală constând în pictură pe sticlă având ca sursă de inspirație o icoană cu tema „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, patronii spirituali ai orașului Constanța.

În perioada 18 – 21 mai, între orele 10.00-18.00, pe platoul din fața muzeului va avea loc un Târg de Meșteri Populari, la care vor participa artizani din Dobrogea.

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 15.00, este programată lansarea de carte din seria „Spiritualitate tătară”, volumul V, „Bucătăria tradițională tătară” avându-l ca autor pe prof. univ. dr. Ibram Nuredin.

Duminică, 19 mai, de la ora 15.00, va avea loc concertul liric „Reverance. Medalion Mozart”, susținut de studenții Facultății de Arte, Universitatea „Ovidius” Constanța, specializarea Interpretare Muzicală – Canto, clasa prof. univ. dr. Florența Marinescu. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Sâmbătă și duminică, ultima intrare pentru publicul care dorește să viziteze muzeul se va face la ora 14.30. În celelalte zile, programul de vizitare este 09.00-17.00, iar ultima intrare se va face de la ora 16.30.

Luni, 20 mai, de la orele 10.00 și 12.30, este programată o activitate interactivă adresată elevilor de gimnaziu, „Lecția la muzeu”.

Informații despre condițiile de participare la atelierele de pedagogie muzeală și la „Lecția de muzeu” se pot obține la numărul de telefon 0241 61 61 33.