Acțiuni desfășurate de polițiștii constănțeni

La data de 27 august a.c., în intervalul orar 10.00-18.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.J.M. Tomis Constanța, au desfășurat o acțiune pe linia protejării populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, dar și a respectării prevederilor Legii 55/2020, precum și pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
În urma activităților, polițiștii au legitimat 132 de persoane, fiind aplicate 111 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 52.150 de lei.


La data de 27 august a.c., în intervalul orar 14.00-16.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au desfășurat o acțiune pe linia protejării populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.
Astfel, polițiștii au legitimat 31 de persoane și au verificat 17 societăți comerciale, fiind aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.700 de lei.
La data de 27 august a.c., în intervalul orar 14.30-15.30, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești au desfășurat o acțiune pe linie rutieră.


Astfel, polițiștii au legitimat 51 de persoane și au controlat 42 de autoturisme, fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.175 de lei. Totodată, polițiștii au reținut 3 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.


În intervalul 25-27 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat mai multe acțiuni, pe raza județului Constanța, pe linia respectării prevederilor Legii nr. 8/1996, a Legii nr. 12/1990, a O.U.G. nr. 28/1999, precum și pentru prevenirea și combaterea fraudelor în domeniul comerțului online cu piese auto și second-hand.


În urma acțiunilor, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, dintre care 4 la Legea 8/1996, în valoare de 18.000 de lei, și una la O.U.G. 28/1999, în valoare de 1.500 de lei, fiind ridicată, în vederea confiscării, suma de 126,5 lei.
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
La data de 28 august a.c., în jurul orei 02.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au identificat o femeie, de 25 de ani, care a condus un autoturism pe strada Șoseaua Constanței din municipiul Mangalia, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
La data de 28 august a.c., în jurul orei 02.10, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Eforie au identificat un bărbat, de 29 de ani, care a condus un autoturism în stațiunea Eforie Nord, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


În ambele cauze au fost întocmite dosare penale.


Polițiștii continuă seria activităților preventive


În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanța, au desfășurat activități cu scop preventiv, pe faleză și în hotelurile din stațiunea Mamaia.
Au fost inițiate discuții atât cu turiștii aflați în concediu, cât și cu administratorii unităților de cazare, privind furturile din spațiile de cazare.


Polițiștii au prezentat cauzele care duc la apariția acestui gen de fapte, modurile de operare cel mai frecvent folosite de către autori, dar și bunurile susceptibile a fi sustrase.
În acest sens, polițiștii vă recomandă:

  • Țineți permanent ușa de la camera de hotel/pensiune încuiată;
  • Când părăsiți camera, ferestrele trebuie să fie întotdeauna închise complet, mai ales cele situate la parter;
  • Evitați să lăsați ferestrele camerei întredeschise noaptea;
  • Depozitați-vă bunurile de valoare în seiful hotelului;
  • Evitați să lăsați bunuri de valoare pe balcon.
  • Activitățile desfășurate fac parte din Programul local Litoral 2020 în județul Constanța

foto:arhiva