Arhive

Acțiune desfășurată de polițiștii rutieri constănțeni

Reținut de polițiștii din Kogălniceanu

La data de 7 iunie a.c., în jurul orei 00.00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Mihail Kogălniceanu, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, au efectuat semnal de oprire unui autoturism care circula pe DN 2A, în localitatea Mihail Kogălniceanu. Întrucât șoferul nu s-a conformat somațiilor legale ale polițiștilor, aceștia au pornit în urmărirea autoturismului, fiind solicitat sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Constanța. Echipajele de poliție au reușit blocarea autovehiculului în cauză pe strada Uzinei din orașul Ovidiu, iar conducătorul auto a fost imobilizat și legitimat, fiind vorba despre un bărbat, de 31 de ani, din localitatea Ciobanu, județul Constanța.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul avea plăcuțele cu numere de înmatriculare expirate. De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, iar în cursul zilei de ieri, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propuneri corespunzătoare.

Acțiune desfășurată de polițiștii rutieri

În noaptea de 7-8 iunie a.c., în intervalul orar 20.00 – 04.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța, împreună cu cei ai formațiunilor rutiere din cadrul Inpectoratului de Poliție Județean Constanța, au organizat o acţiune pe linia disciplinării conducătorilor auto care conduc autovehicule aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Peste 30 de polițiști au controlat 634 de autovehicule, tot atâția conducători auto fiind testați cu aparatul etilotest. În urma verificărilor au fost aplicate 82 de sancțiuni contravenționale, dintre care 14 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 16 permise de conducere și au constatat 8 infracțiuni la siguranța circulației pe drumurile publice, dintre care 2 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, 2 pentru refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge și 4 pentru conducere fără permis.

Exemplu: La data de 8 iunie a.c., în jurul orei 00:45, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au depistat un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism pe strada Unirii din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drug-test, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină. Persoana în cauză a fost condusă la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și a prezenței substanțelor psiho-active în organism. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

foto: arhivă