Acțiune a polițiștilor de investigare a criminalității economice

La data de 21 iulie a.c., polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul I.P.J. Constanța, împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și descoperirii faptelor antisociale, în ceea ce privește domeniul proprietății intelectuale și contrafacerii, pe raza stațiunii Costinești.

Scopul acestor acțiuni este depistarea persoanelor fizice și a agenților economici care comercializează fără drept produse care poartă însemnelor unor mărci protejate, creându-se în acest mod prejudicii titularilor drepturilor de autor.

În acest context, polițiști de investigare a criminalității economice au întocmit 11 dosare de cercetare penală, cu privire la săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, prevăzută de art. 90 alin. (1) lit. (b) din legea nr. 84/1998, cercetările fiind continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Astfel, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, produse textile, jucării, poșete și suveniruri, care poartă însemnele unor mărci protejate, în valoare totală de peste 23.000 de lei.

Totodată, reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 130.000 lei, dintre care: 4 sancțiuni la H.G. nr. 699/2012, 16 la O.G. nr. 21/1992 și o sancțiune la Regulamentul U.E. nr.1007/2011 privind denumirile fibrelor textile și etichetarea corespunzătoare și marcarea compoziției fibroase a produselor textile.

Cercetat de polițiști pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor

La data de 21 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au autosesizat ca urmare a unui denunț privitor la faptul că o persoană, de 32 de ani, din municipiul Roșiorii de Vede, județul Teleorman, s-ar afla în municipiul Constanța, având asupra sa o armă neletală, deținută în mod ilegal.

Polițiștii au depistat persoana în cauză și au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului său, care se afla parcat în fața unui hotel de pe raza muncipiului Constanța. În portbagajul vehiculului, polițiștii au descoperit o pușcă cu aer comprimat, iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul nu deținea permis de port armă, iar aceasta nu era înscrisă în Registrul Național al Armelor.

Pe numele bărbatului, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a emis măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Acțiune desfășurată de polițiștii stațiunii Mamaia

La data de 21 iulie a.c., în intervalul orar 08.00 – 16.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia au desfășurat activități de verificare a respectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cât și a prevederilor legale în ceea ce privește activitatea comercială pe raza stațiunii Mamaia.

Astfel, polițiștii au aplicat 22 de sancțiuni pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, în cuantum de 10.000 de lei, și 2 pentru fapte de încălcarea unor norme de conviețuire socială.