ACCIDENT AVIATIC: ELICOPTERUL SMURD CONSTANȚA S-A PRĂBUȘIT ÎN LACUL SIUTGHIOL

Accident aviatic petrecut în stațiunea Mamaia pe lacul Siutghiol. Mai multe apeluri la 112 au anunţat prăbuşirea elicopterului SMURD. Potrivit anchetatorilor la bordul aparatului se aflau, în momentul scufundării, patru persoane, dintre care numai una a fost salvată. Şalupe, bărci pescăreşti, scafandri şi zeci de persoane participă la căutările celor dispăruţi.

Echipele de salvarea au scos o femeie din apele Lacului Siutghiol. Este vorba despre medicul Laura Vizireanu, din cadrul Unității de Primiri Urgențe a SJ Constanța. Medicii au anunțat că în urma manevrelor de resuscitare i-a revenit pulsul.

Potrivit secretarului de stat în ministerul sănătăţii Raed Arafat: ”Din cauza temperaturii foarte scăzute a apei, victima găsită şi resuscitată a intrat în hipotermie, în câteva minute de la impactul elicopterului cu apa. Şansele ca celelalte trei victime să supravieţuiască sunt extrem de reduse”.

Femeia a fost transportată la spital însă starea este în continuare gravă. În elicopter se afla şi o asistentă medicală despre care prietenul său spune că este însărcinată. Căutările continuă pentru găsirea celorlalți membri ai echipajului.

Aparatul de zbor era dotat cu flotoare, iar specialiștii nu-și explică de ce nu au fost activate de pilot în momentul în care aparatul de zbor a ajuns deasupra lacului. Ancheta cu privire la accident a fost preluată de Parchetul Militar. Procurorii au demarat cercetări pentru a elucida cauzele care au dus la producerea incidentului aviatic.

Accidentul s-a petrecut la mai puțin de o lună de la tragedia aviatică din Sibiu, când un elicopter militar s-a prăbușit.