A ÎNCEPUT EUTANASIEREA PORCILOR LA MIRCEA VODĂ ȘI TOPALU

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor informează că a fost emisă autorizarea pentru eutanasierea porcilor domestici crescuţi în gospodăriile şi fermele private din alte două localităţi rurale din judeţul Constanţa. Este vorba despre Mircea Vodă și la Topalu.

Purtătorul de cuvânt al DSVSA, dr. Cristina Linte, spune că echipele din cadrul instituţiei, în colaborare cu autorităţile locale, au început vineri dimineaţă catagrafierea și operaţiunile de eutanasiere a tuturor suinelor din cele două localităţi. Asta după ce în cursul zilei de Joi Institutul de Diagnostic şi Sănătate Alimentară Bucureşti a confirmat prezenţa virusului pestei porcine africane (PPA) la animale bolnave din cele două sate.

“Joi au fost declarate focarele în localităţile Topalu şi Mircea Vodă, în cadrul şedinţei Centrului Local de Combatere a Bolilor Constanţa, şi astăzi a început eutanasierea suinelor de pe raza celor două localităţi, fiind organizate, în prealabil, filtre sanitare de carantină pe căile de acces”, a precizat Cristina Linte.