7.450 pachete de țigări descopeite de câinele polițist Pobaza

Ţigări de contrabandă, descoperite la bordul unei nave în Portul Constanţa Sud Agigea cu sprijinul câinelui poliţist Pobaza

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit la bordul unei nave, în Portul Constanţa Sud Agigea, 7.450 pachete cu ţigări de contrabandă.

Ţigările erau ascunse în tancul de balast al navei, la acţiune participând şi câinele poliţist Pobaza.

În data de 28.12.2020, în jurul orei 11.00, în urma activităţilor informativ-operative desfăşurate, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Agigea, au efectuat un supracontrol la o navă sub pavilion Sierra Leone, ancorată în Portul Constanţa sud Agigea.

În urma efectuării controlului amănunţit, la care a participat şi câinele poliţist Pobaza specializat în detectare de tutun, în tancul de balast al navei a fost depistată, ascunsă şi nedeclarată, cantitatea de 7.450 de pachete cu ţigări netimbrate.

La cercetări, s-a stabilit că ţigările în cauză au fost achiziţionate dintr-un port din Libia, de către trei marinari sirieni aflaţi pe nava acostată în port.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 119.200 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, iar la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.