Arhive

10 SEPTEMBRIE ESTE ZIUA MONDIALĂ PENTRU PREVENIREA SUICIDULUI

10 septembrie a fost declarată Ziua Mondială de Prevenirea a Suicidului. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii aproximativ 3.000 de oameni se îşi iau viaţa în fiecare zi în întreaga lume, ceea ce înseamnă un caz de suicid la fiecare 40 de secunde. Rata sinuciderilor a crescut în ultimii 50 de ani cu 60%.

Anul acesta, tema Zilei mondiale pentru prevenirea suicidului este dată de mesajul “O lume unită pentru prevenirea suicidului”, care reflectă importanța conexiunilor la mai multe niveluri pentru combaterea acestui fenomen. Suicidul reprezintă renunțarea bruscă și deliberată la propria viață. Specialiștii susțin că simpla intenție de sinucidere exprimată de către o persoană reprezintă risc crescut de sinucidere, indiferent de tonul pe care face comunicarea sau de presupusa neseriozitate a ei.

Suicidul a devenit o problemă de sănătate publică, în secolul XXI.
Reducerea ratei suicidului a devenit un obiectiv important pe plan mondial. Conform OMS, dintr-un eşantion de 400 milioane de persoane din 25 de ţări, se estimează ca rata medie a suicidului este de 18 la 100.000 de locuitori. Așa că indiferent de problemele pe care le întâmpini tu trebuie să alegi VIAȚA!