Acasă Traditii ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI ESTE O PAGINĂ DE ISTORIE

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI ESTE O PAGINĂ DE ISTORIE

17
0

96 de ani de la Marea Unire! Întregirea statală este cinstită de românii de pretutindeni în fiecare an la 1 decembrie! În timp Ziua Naţională a României a devenit mai mult decât o zi nelucrătoare. Potrvit specialiștilor este o pagină de istorie pentru toată suflarea românească!

La 1 Decembrie 1918 Transilvania se uneşte cu Regatul României, format din principatele unite ale Moldovei şi Ţării Româneşti. Este un eveniment istoric în urma căruia rezultă o Românie unită, o Românie care poate să lupte împotriva duşmanilor, care poate fi independentă şi stabilă.

În ultima perioadă, ziua de 1 decembrie este aşteptată cu nerăbdare de elevi şi de salariaţi, care sunt scutiţi să meargă, fie la şcoală, fie la serviciu! Sărbătoarea naţională reprezintă pentru unii doar o zi liberă, o zi nelucrătoare! Însă Câţi dintre români cunosc adevărată semnificaţie istorică a evenimentului?

Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid; este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată într-un elan ţâşnit cu putere din străfundurile conştiinţei unităţii neamului. La mulți ani români de pretutindeni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.