ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI ESTE O PAGINĂ DE ISTORIE

96 de ani de la Marea Unire! Întregirea statală este cinstită de românii de pretutindeni în fiecare an la 1 decembrie! În timp Ziua Naţională a României a devenit mai mult decât o zi nelucrătoare. Potrvit specialiștilor este o pagină de istorie pentru toată suflarea românească!

La 1 Decembrie 1918 Transilvania se uneşte cu Regatul României, format din principatele unite ale Moldovei şi Ţării Româneşti. Este un eveniment istoric în urma căruia rezultă o Românie unită, o Românie care poate să lupte împotriva duşmanilor, care poate fi independentă şi stabilă.

În ultima perioadă, ziua de 1 decembrie este aşteptată cu nerăbdare de elevi şi de salariaţi, care sunt scutiţi să meargă, fie la şcoală, fie la serviciu! Sărbătoarea naţională reprezintă pentru unii doar o zi liberă, o zi nelucrătoare! Însă Câţi dintre români cunosc adevărată semnificaţie istorică a evenimentului?

Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid; este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată într-un elan ţâşnit cu putere din străfundurile conştiinţei unităţii neamului. La mulți ani români de pretutindeni!